Van een talentvol student & atleet naar een drop-out en drugsdealer

We verloren alles, ik denk dat ik 10, bijna 11 jaar oud was toen mijn leven een dramatische ommekeer maakte.


Kun je me iets vertellen over je jeugd?

Ik ben opgegroeid in Webster, Florida met mijn moeder en mijn stiefvader. Mijn eerste 7 a 8 jaar verliepen als gebruikelijk, als een normaal kind. Toen ik ongeveer 8 jaar oud was, begon ik te erkennen dat het niet goed ging. Ik begon me te realiseren dat mijn stiefvader dingen deed die hij niet mocht. En als gezin begon onze wereld af te brokkelen (mijn stiefvader gebruikte drugs). We verloren alles, ik denk dat ik 10, bijna 11 jaar oud was toen mijn leven een dramatische ommekeer maakte.✅ Volg @online.zelfhulp op Instagram voor dagelijkse tips, wijsheid & zelfhulp!
Wat zorgde er voor die ommekeer?

Ik heb gezien hoe mijn moeder vervolgens financieel én emotioneel worstelde om voor mij en mijn 2 jongere broers te zorgen. (de 3e, de jongste, was toen nog niet eens geboren.) Toen ik eenmaal 13 was, hadden mijn stiefvader en ik een vreselijke relatie. Ik haatte hem, en bij elke gelegenheid was ik uitgesproken en rebels. We maakten constant ruzie en daardoor plaatsten we mijn moeder tussen ons in.


Hoe was dat voor jou?

Ik zat vol woede en wrok die mijn leven op een destructieve manier beïnvloedde en aantastte. Ik begon meer rond te hangen, bleef tot laat op straat en stopte uiteindelijk met school. Toen ik 17 was begon ik met het verkopen van drugs.. Het begin van een destructieve reis. Ik ging van een veelbelovende student en atleet naar een drop-out en drugsdealer. En van mijn 17e tot 33e jaar werd ik meer dan 10 keer gearresteerd. Uiteindelijk ging ik voor 5 jaar de gevangenis in.
Hoe zagen je dagen er uit?

Het leven op straat is erg gevaarlijk. Ik stopte met school als junior ster-atleet. Toen begon ik drugs te verkopen. Ik hing rond op straat, had mijn vaste plekken en rende naar autobestuurders die langs kwamen om drugs te kopen. Het leven op straat is bedreigend omdat iemand je kan beroven voor je geld of voor je drugs. Daarnaast krijg je altijd met de politie te maken.


Op mijn 18e werd ik voor de eerste keer gearresteerd. Het slechtste voorbeeld is dat ik uiteindelijk zelf de drugs ben gaan gebruiken die ik verkocht. Mijn hele leven ging er flink op achteruit. Zelf had ik dat niet heel bewust in de gaten. Het is moeilijk te zien wanneer je verslaafd bent. Maar uiteindelijk was ik verslaafd geraakt aan die drugs.'Het leven in de gevangenis is extreem gevaarlijk, elke dag kon zomaar je laatste zijn.'
Mijn ergste herinnering aan de gevangenis was mijn eerste dag en hoe vernederend het was. En ook hoe ik behandeld werd. In de gevangenis praten ze rot tegen je, ze vernederen je en in sommige opzichten hadden ze geen respect voor me. Toen besefte ik me dat ik hiermee te maken zou krijgen en 5 jaar lang moest zien te overleven. Toen ik de eerste nacht op mijn stapelbed zat, stoomden de tranen mijn ogen uit. Ik voel die emoties nog steeds heel sterk nu ik het er over heb.
✅Wil jij de beste versie van jezelf worden?

Kijk dan op deze pagina voor een lijst met de beste en populairste zelfhulpboeken!

Hoe gaat het nu met je?

Ik voel me geweldig! Ik ben getrouwd met een geweldige vrouw die me accepteert zoals ik ben. Ik wordt gedreven door mijn levenservaringen. Het is mijn doel om zoveel mogelijk levens te beïnvloeden door middel van fitness en mijn persoonlijke levenslessen.Welke levenslessen heb je hieruit kunnen halen?

  • Tegenspoed laat je kennismaken met je ware zelf.

  • Je omgeving en met wie je je tijd doorbrengt spelen een cruciale rol in wie je wordt.

  • Je kunt je leven veranderen door simpelweg de beslissing te nemen dat je beter wilt zijn. (Je routine doorbreken)

  • Laat niemand DEFINIËREN wie je bent.

  • Investeer in jezelf door zelfstudie en blijf groeien om een beter mens te worden.


Kelly Hart is nu personal trainer en eigenaar van Hart And Hustle. Daarnaast is hij Motivational spreker/mentor. Geïnspireerd geraakt? Je kunt hem volgen op Instagram: https://www.instagram.com/hart.and.hustle/

Wil jij ook jouw verhaal delen? Mail dan naar info@venci.nlDe geïnterviewde: Kelly Hart

Tekst en Interview: Tamara van de Laar