10 regels om gelukkiger te zijn in je leven

Iedereen bouwt zijn eigen geluk op, maar er zijn enkele basisregels die we in gedachten moeten houden. Lees hieronder hoe je gelukkiger kunt zijn!

In mijn praktijk vragen talloze mensen het zich elke dag af: hoe kan ik gelukkiger zijn?

Het antwoord op die vraag is gevarieerd en ingewikkeld om op te lossen, maar er zijn bepaalde aspecten die bijna iedereen gemeen heeft. Daarom heb ik 10 regels opgesteld die dienen als een basis om een emotioneel gezond leven te leiden.Onderaan deze pagina:

aanbevolen boeken/e-cursussen om gelukkiger te worden. Het beste cadeau voor jezelf!Als de problemen die we doormaken niet te extreem zijn of te maken hebben met mentale stoornissen, zijn er bronnen waar je, zonder hulp van een coach, aan kunt werken om zo je geluksniveau te verbeteren. Daarom deel ik een aantal tips om je leven een kleine positieve boost te geven.1. Je hebt gevoel voor humor: gebruik het

Het is misschien wel een van de fundamentele pijlers van een volledig gelukkig leven. De endorfines die vrijkomen als we lachen zijn buitengewoon gunstig voor je stemming. Dus: lach, maak anderen aan het lachen en bekijk leuke films of stand-up comedy.


2. Vermijd constante goedkeuring

Mensen zijn sociale dieren. We proberen altijd anderen te behagen en tevreden te stellen. Voor sommige mensen wordt dit een obsessie die gebaseerd is op het zoeken naar goedkeuring van anderen om zich geliefd te voelen en hun zelfrespect te behouden. We moeten deze houding vermijden, anders keert het zich tegen ons. Als je het geluk uit jezelf kunt halen, heb je anderen niet nodig om je goed te voelen.


3. Houd je tranen niet tegen

Boos worden is een natuurlijke menselijke emotie. Vreemd genoeg leert de samenleving ons al heel vroeg om geen negatieve emoties te tonen, om onze pijn te onderdrukken. Maar dat is een grote vergissing! Het is, zonder in wanhoop te vervallen, goed om te luchten door te huilen, of door boos te worden. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijker een slecht moment kunt overwinnen. Daarnaast helpt het uiten van emoties je om stress uit je lichaam te halen en dat zorgt voor een meer optimistische visie.


4. Wees moedig

Houd in gedachten dat het niet goed is om in je comfortzone te blijven. Nieuwe dingen proberen, uit de routine stappen en werken aan eventuele angsten helpen je allemaal op weg naar een gelukkiger leven en op deze manier laten we geen kansen liggen.


5. Lieg niet

Er wordt gezegd dat we gemiddeld 20 keer per dag liegen. Dit wekt wantrouwen op en brengt ons vermogen om emotionele banden te onderhouden in gevaar. Blijf dus eerlijk tegenover anderen maar ook zeker tegenover jezelf! In mijn e-boek 'Upgrade Jezelf' laat ik zien hoe we ongelukkig worden als we tegen onszelf liegen en dat je nog verstelt zult staan hoevaak we onbewust tegen onszelf liegen!


6. Bepaal je eigen leven

Stel je eigen doelen vast en probeer de touwtjes in handen te nemen. Alleen een slechte timmerman geeft zijn gereedschap de schuld van slecht werk. Externe factoren de schuld geven, dompelt ons voortdurend in een staat van ontevredenheid. Laat je geluk niet afhangen van derden of van bepaalde verwachtingen van de samenleving. Je hoeft niets te doen waar jij je niet goed bij voelt. Door goed te communiceren kun jij je grenzen aangeven en zullen de juiste mensen deze altijd respecteren.


7. Neem een pauze

Soms hebben we het gevoel een pauze nodig te hebben. Als je een pauze nodig hebt, neem deze dan ook. Maak je even los van je gebruikelijke routine, neem een paar dagen vrij, boek een vakantie of bezoek een plek waar jij je rust kunt vinden. Het is de beste manier om je leven te heroriënteren en tot nieuwe inzichten te komen mochten deze nodig zijn.


8. Persoonlijk en professioneel evenwicht

Voor sommigen is dit het grootste dilemma van de lijst. Je werk maakt deel uit van je leven en het heeft een directe invloed op je geluk en je persoonlijke ontwikkeling. Er zou een goede balans moeten zijn tussen ons persoonlijke leven en ons werkleven. Probeer het gescheiden gehouden en niet met je werk bezig te zijn zodra je er niet meer aan het werk bent.Aanbevolen online trainingen/boeken n.a.v. dit artikel


  • Cursus - Genieten van het Leven Deze Online Training "Geluk - Genieten van het leven" geeft je praktische oefeningen en waardevolle inzichten om je direct goed te voelen. Waardeer je leven, voel je fantastisch en kies voor Geluk. Gemakkelijk en praktisch, snel en effectief.

  • Boek - Logica van Geluk Doel van de auteur: 10 miljoen mensen gelukkig maken met dit boek.
Vragen/Opmerking/1 op 1 sessies? Neem gerust contact op!

Tekst: Tamara, Coach & Relatietherapeut www.venci.nl