Wordt (weer) het perfecte koppel

Natuurlijk is de definitie van een perfect koppel voor iedereen anders. Toch lijkt er een bepaald patroon steeds weer terug te komen in goede liefdesrelaties..

Natuurlijk is de definitie van een perfect koppel voor iedereen anders. Toch lijkt er een bepaald patroon steeds weer terug te komen in goede liefdesrelaties!


Na het behalen van vier studies, het lezen van 10 tallen boeken en de jarenlange praktijkervaring, zal ik hier een paar van de vele punten benoemen die een koppel perfect maken.
Onderaan deze pagina:

aanbevolen boeken/e-cursussen over relaties en intimiteit.


   Perfecte koppels…

Respecteren elkaar

Perfecte koppels respecteren elkaar en herinneren elkaar er regelmatig  aan wat ze voor elkaar betekenen. Het komt maar al te vaak voor dat (kleine) gebaren in een relatie heel normaal worden of zelfs niet meer worden opgemerkt. Denk eens na.. wat doet jouw partner allemaal voor jou? Zijn er dingen die jij leuk vindt aan jouw partner? Vind je het lief dat hij of zij iedere avond even wat lekkers voor je maakt? Meldt dit dan! Wees niet bang om je gevoelens en waardering te uiten, hij of zij zal je alleen maar dankbaar zijn en zich gewaardeerd voelen. Echter, je oogst wat je zelf zaait.

Maken minder ruzie

Het is een myth dat perfecte koppels geen ruzie maken. Elk koppel komt terecht in argumenten. Maar het is de manier waarop er op elkaar gereageerd wordt. Het perfecte koppel zou elkaar ofwel omhelzen na een ruzie of ze haten het feit dat de ruzie plaatsgevonden heeft. Om een perfecte partner te zijn moet je jezelf kunnen zijn, elkaar ruimte kunnen geven, naast elkaar staan in moeilijke tijden en samen lachen in gelukzalige momenten. Wanneer beide partners het gevoel hebben zichzelf te kunnen zijn, zal er eerder en op een meer volwassen manier met elkaar gecommuniceerd worden en dit zal een argument sneller uit de weg helpen.🔶 Gerelateerd artikel: Eeuwige liefde bestaat!

Hebben vertrouwen

Naast liefde en goede communicatie is vertrouwen erg belangrijk. We leven in het digitale tijdperk waar we makkelijk nieuwe mensen kunnen leren kennen, waar er een stortvloed aan keuzes is en waar het makkelijker is om je partner te bedriegen. Het is in deze tijd extra moeilijk om je partner te vertrouwen; of beter gezegd..  om te voorkomen dat je onzeker wordt door dingen die er niet zijn. Jaloezie is een goed teken in een relatie, dit mag echter niet uitmonden in bezitterigheid en teveel valse beschuldigingen.

Perfecte koppels krijgen ook te maken met jaloezie, maar laten de jaloezie niet uitgroeien tot conflicten binnen de relatie. Zij spreken zich uit naar de partner en zorgen ervoor dat er op een volwassen manier gecommuniceerd kan worden.

Weten wat passie is

De passie en intimiteit definieert een relatie. Veel relaties komen in de problemen wanneer er een gebrek aan intimiteit is ontstaan. Het perfecte koppel blijft tot elkaar aangetrokken. Met intimiteit bedoel ik natuurlijk niet alleen het hebben van seks. Intimiteit bestaat uit hartstochtelijke liefde, zoals knuffelen en lieve dingen voor elkaar over hebben. De nabijheid in een relatie houdt de band sterker en beter. De nabijheid en intimiteit helpt partners om niet langzaam uit elkaar te drijven en zo de verbintenis te behouden. Het is niet makkelijk om het perfecte koppel te zijn; beide partners zouden hier hard aan moeten werken.🔶 Wil jij vaker leerzame blogs lezen of dagelijkse tips & quotes volgen? Volg dan @online.zelfhulp op Instagram!
Maken tijd voor elkaar

Natuurlijk.. we kijken samen tv, we eten samen en we slapen samen. Maar echt tijd voor elkaar vrij maken zorgt voor betere gesprekken, gezelligere momenten en geeft rust en ontspanning op een andere manier. Perfecte koppels vermijden wat vaker de ruwe plekken die een relatie doet instorten en zorgen ervoor dat de routine van tijd tot tijd verbroken wordt. Het is bewezen dat een gezamenlijke activiteit, dus een soort van date-night, de relatie goed doet op verschillende vlakken. Dus.. neem jouw partner wat vaker mee uit en kijk eens wat er gebeurd!

Tips voor een betere relatie:

  • -Ben in het moment met je partner. Luister actief naar hem/haar.

  • -Maak het jouw prioriteit om open en eerlijk tegen elkaar te zijn.

  • -Probeer zo snel mogelijk problemen met elkaar te bespreken.

  • -Laat je partner weten dat je hem/haar waardeert en voor lief neemt.

  • -Doorbreek de routine van tijd tot tijd. Doe iets onverwachts!

Wil jij graag een betere partner zijn? Samen (weer) het perfect koppel worden? Heb je behoefte aan meer intimiteit in de relatie? Kijk dan naar de beste boeken en cursussen voor het verbeteren van je relatie of kijk op www.venci.nl voor meer informatie over online relatietherapie. Ik help je graag!
Beste online trainingen/boeken over relaties

  • Boek - Erotische Intelligentie Een New York Times-bestseller! Het boek laat zien dat het verlangen naar een gelijkwaardige, vaste relatie en een opwindend seksleven niet op gespannen voet hoeven te staan.

  • Boek - Relaties Hoe Doe Je Dat? Dit boek laat zien hoe relaties zich ontwikkelen en hoe de situatie waarin je bent opgegroeid, daar invloed op heeft. Het boek helpt je om je eigen gedrag en dat van je partner te begrijpen en leert je om negatieve patronen te doorbreken.

  • Cursus Relatie Verbeten van: mij! Deze e-cursus is zorgvuldig in elkaar gezet, vol tips, adviezen, een compleet werkboek en enkele leerzame video's. Alles om jullie relatieproblemen op te lossen en de intimiteit te versterken!Vragen/1 op 1 sessies? Neem gerust contact op!


Tekst: Tamara, Coach & Relatietherapeut

www.venci.nl