Het genereren van intimiteit in liefdesrelaties

Enkele tips om de emotionele band versterken en de routine te doorbreken

De vlam van passie levend houden binnen een relatie is een uitdaging die aandacht vereist. Er zijn veel taboes die de seksuele relatie met je partner kunnen beperken of verslechteren, vooral naarmate de jaren verstrijken.Onderaan deze pagina: aanbevolen boeken/cursussen over het verbeteren van jullie intimiteitOm het verlangen te vergroten en liefdesrelaties te verbeteren, zijn er een groot aantal strategieën en oefeningen. Daarom deel ik in dit artikel de meest effectieve en praktische manieren om de seksuele relatie me het je partner te verbeteren.


Zoals vaak gedacht, is intimiteit gerelateerd aan seks, maar het is niet het enige dat het omvat. In harmonie zijn met de ander, je goed voelen als je samen bent en genieten van liefde en passie, is minstens zo belangrijk. Bereid het concept dus verder uit. Zo zijn er verschillende manieren om de intimiteit te verbeteren. Denk aan:

  • Verleiden

  • Complimenten geven

  • Een fijne relatie hebben

  • Je best doen voor je uiterlijk

  • Knuffelen

  • Humor/Speels zijn

  • Fantasieën delen


Probeer altijd nieuwe dingen te doen

Routine en eentonigheid zijn twee vijanden van intimiteit. Trouwens, ook van de liefde! Ben daarom creatief en bedenk dat wat jullie kunnen doen om uit de routine te stappen. Misschien kunnen jullie een hotel boeken, een nieuwe plek bezoeken of op een doorsnee dag naar een bijzonder restaurant gaan om nieuwe gerechten te proberen.. het kan van alles zijn, als het maar iets anders is. Het belangrijkste is om niet in vicieuze cirkels te vallen waarin altijd hetzelfde wordt gedaan, want uiteindelijk kan het resultaat verveling zijn.


Werk aan jezelf en behandel je partner goed

Seksualiteit gaat hand in hand met nieuwsgierigheid. Als niets nieuwsgierigheid opwekt bij je partner, als hij/zij zich altijd hetzelfde gedraagt, is alles vrij voorspelbaar. Hierdoor verlies je onbewust de interesse in je partner.

Het is daarom goed om je aantrekkelijkheid te vergroten door jezelf goed te behandelen en goed voor jezelf te zorgen. Wek de interesse en de nieuwsgierigheid van je partner op door je individuele leven aan te pakken. Bijvoorbeeld: naar de sportschool gaan, een reis maken die je altijd al wilde doen of iets nieuws leren. Je partner zal willen weten waar je mee bezig bent, wat je wilt bereiken en hoe het ervoor staat. Zo wek je verlangen op.Vergeet het zoeken naar de beste tijd om intimiteit in praktijk te brengen, er is nooit het perfecte moment. En hoe langer jullie wachten, hoe kleiner de kans dat het gemakkelijk te herstellen is.Kijk naar je partner met de ogen van een vreemde

Als je de seksuele relatie die je met je partner hebt wilt verbeteren, is het erg belangrijk dat je met hem/haar in contact kunt komen. Wat betekent dat? Dat betekent dat je moet weten wie hij/zij is, wat hij/zij leuk vindt, waarover hij/zij droomt, welke fantasieën hij/zij heeft en wat voor kleine details hem/haar gelukkig maken. Neem de tijd om naar je partner te luisteren en wees geïnteresseerd in wat hij/zij elke dag doet. Zo versterk je de intieme en emotionele band. Kijk écht naar je partner, naar de persoon die hij/zij werkelijk is!Verminder stress en los je problemen op

Als er verlangen is, is er liefde, genegenheid, vriendschap en interesse in je partner. Stress, problemen, verantwoordelijkheden en kinderen kunnen er, daarentegen, voor zorgen dat seks met je partner als laatste op je prioriteitenlijst staat. Zo wordt seks beetje bij beetje verwaarloosd en vergeet je misschien zelfs dat jullie het ooit wél goed hadden. Bedenk dus op zoveel mogelijk momenten van de dag aan je fantasieën en hoe het 'vroeger' was. Waar je zo naar verlangde, waar je zo van genoot. Daarnaast kunnen jullie ook series of films kijken met seksuele scenes of erotische verhalen lezen.


Aanbevolen online trainingen/boeken n.a.v. dit artikel

  • Boek - Erotische Intelligentie Een New York Times-bestseller! Het boek laat zien dat het verlangen naar een gelijkwaardige, vaste relatie en een opwindend seksleven niet op gespannen voet hoeven te staan.

  • Boek - Relaties Hoe Doe Je Dat? Dit boek laat zien hoe relaties zich ontwikkelen en hoe de situatie waarin je bent opgegroeid, daar invloed op heeft. Het boek helpt je om je eigen gedrag en dat van je partner te begrijpen en leert je om negatieve patronen te doorbreken.

  • Cursus Relatie Verbeten van: mij! Deze e-cursus is zorgvuldig in elkaar gezet, vol tips, adviezen, een compleet werkboek en enkele leerzame video's. Alles om jullie relatieproblemen op te lossen en jullie relatie écht een boost te geven!


Vragen/Opmerking/1 op 1 sessies? Neem gerust contact op!

Tekst: Tamara, Coach & Relatietherapeut

www.venci.nl