Hoe een NLP coach jou effectief en efficiënt kan helpen

NLP is een buitengewoon krachtig raamwerk van ideeën, methoden, strategieën en principes die kunnen worden gebruikt voor zelfontwikkeling.Neuro-Linguïstisch-Programmeren is een buitengewoon krachtig raamwerk van ideeën, methoden, strategieën en principes die kunnen worden gebruikt voor zelfontwikkeling en bijzondere stappen in de richting van volledige persoonlijke transformatie.

Maar wat betekend NLP precies?

Neurolinguïstisch programmeren (NLP) is een psychologische benadering waarbij verschillende krachtige strategieën ingezet worden.

NEURO: De patronen en verbindingen die we maken in ons brein.. ons mentale filtersysteem voor het verwerken van de enorme hoeveelheden informatie die door onze zintuigen wordt geabsorbeerd. LINGUÏSTISCH: We schrijven dan onze persoonlijke en unieke betekenis toe aan de informatie die we ontvangen van de wereld om ons heen. Dit deel gaat over de communicatie met jezelf en anderen. We kijken hier naar de interne representaties. PROGRAMMEREN: Gedrag, gewoonten en attitudes worden gevormd als gevolg van de informatie die we gedurende ons hele leven op doen. Programmeren is simpelweg het veranderen van (on)bewuste patronen om specifieke uitkomsten te bereiken.

 *   ZOEK JE EEN NLP COACH? KIJK DAN HIER


Wat kun je van een NLP coach verwachten?

Een NLP-therapeut gebruikt verschillende technieken zoals visualisatie of het vormen van een mentaal beeld van iets dat de cliënt wil, evenals visueel-kinesthetische dissociatie, een proces waarbij de therapeut de cliënt begeleidt bij het herbeleven van trauma vanaf de afstand van een fantasierijke, uittredende ervaring. De therapeut kan proberen de innerlijke conflicten te corrigeren die tot negatief denken en gebrekkige communicatie leidt. NLP-therapie kan van korte tot lange duur zijn, afhankelijk van het individu en de omvang van het probleem.

NLP coaching is bedoeld om cliënten te helpen zichzelf te begrijpen. Waarom doe ik zoals ik doe? Waarom denk ik zo negatief? Waarom voel ik me steeds down? Een NLP coach helpt je je stemmingen, emoties, gedachten en gedrag te beheersen en vervolgens alles te herprogrammeren zodat dit leidt tot minder conflicten in je leven. Een NLP-therapeut is van mening dat hun cliënten de antwoorden op hun problemen in zichzelf hebben; het is gewoon een kwestie van hen te helpen die antwoorden te vinden.

Wat zijn de meest voorkomende hulpvragen?

Relatieproblemen: Ik voel me ongelukkig in mijn relatie - ik wil mijn relatie verbeteren - mijn partner is vreemdgegaan, wat nu? - ik twijfel over mijn relatie - we willen beter communiceren - ruzies oplossen - conflicten oplossen - minder ruzie maken - ik vertrouw mijn partner niet, hoe leer ik hem/haar weer vertrouwen? - mijn partner en ik zitten in een sleur, hoe komen we daaruit? - ons seksleven staat op een laag pitje - ik ben onzeker, hoe wordt ik zekerder? - hoe blazen we onze relatie nieuw leven in? - ik irriteer me aan mijn partner, hoe zorg ik ervoor dat we minder irritaties en frustraties zijn?          …& nog veel meer Individuele problemen: Ik voel me ongelukkig, hoe wordt ik gelukkiger? - ik wil van mijn onzekerheid af, hoe wordt ik zelfverzekerder? - ik wil beter leren communiceren - ik voel me angstig, ik heb last van bingingsangst of verlatingsangst en ik wil dit oplossen - ik wil sterker in mijn schoenen staan - ik heb liefdesverdriet, hoe los ik dat op? - ik voel me eenzaam, wat moet ik tegen eenzaamheid doen? - ik voel me doorgaans boos/gefrustreerd/verdrietig en daar wil ik vanaf - ik ben jaloers - ik heb doelen maar ik weet niet waar ik moet beginnen - ik wil graag mijn angsten overwinnen - ik weet niet wat ik wil, wat wil ik? - ik wil mijn hart luchten, ik wil over mijn problemen praten - hoe wordt ik een beter persoon?          … & nog veel meer


Ik ben een NLP Master Coach, aarzel niet om contact op te nemen.