Hoe technologie onze relatie kan ruïneren

In relatietherapie komt het onderwerp ‘smartphone verslaafd’ veel aan bod. Mensen kunnen letterlijk jaloers worden op de telefoon van hun partner..

In relatietherapie komt het onderwerp ‘smartphone verslaafd’ veel aan bod. Mensen kunnen letterlijk jaloers worden op de telefoon van hun partner.Onderaan deze pagina:

de beste boeken over het verbeteren van je relatie!Relaties en telefoons..

Technologie heeft ons dichterbij elkaar gebracht, zo dichtbij dat het onmogelijk is om te ademen. Onze fysieke aanwezigheid is vervangen door teksten, spraakberichten en snapchats. Zo voelen we steeds minder de behoefte om samen tijd door te brengen. We weten alles al van elkaar en er is minder om over te praten wanneer we elkaar ontmoeten.

We raken ondergedompeld in ons digitale leven.


Maar.. Is het echt zo belangrijk om ons diner te delen op Instagram?  Om onze mail te checken tijdens het eten? Om die Facebook notification meteen te bekijken?

Telefoons werken afleidend en zorgen ervoor dat het onmogelijk wordt om in het huidige moment te leven, te genieten. Als gevolg daarvan verliezen we vele momenten van verbinding die uniek zijn, en die we nooit meer opnieuw zullen beleven.'NOTHING KILLS ROMANCE FASTER THAN PULLING OUT A SMARTPHONE, AND NOW, RESEARCH CONFIRMS IT.''
Intimiteit en telefoons..

Intimiteit is moeilijk te bereiken of te behouden wanneer de telefoon constant geluid maakt of in het zicht ligt. De constante meedogenloze afleiding zorgt ervoor dat we onze lange gesprekken en diepere conversaties minder serieus nemen. We kunnen op dat moment simpelweg minder goed naar elkaar luisteren en missen daardoor veel belangrijke informatie.

Wil jij gelukkiger zijn in je relatie?

Kijk dan op deze pagina voor een lijst met de beste en populairste zelfhulpboeken!


Een relatie bestaat onder andere uit geven en nemen. Daar waar we denken aan de ander, net zoveel als aan onszelf. Smartphones verstoren dit evenwicht.

Zij kunnen ons veranderen in egoïstische, niet empathische mensen die zich alleen maar zorgen maken over hoeveel likes hun Instagram foto ontvangt of hoeveel keer onze berichten worden gedeeld. We leggen teveel nadruk op ons digitale leven en verliezen het zicht op de urgentie en de schoonheid van het alledaagse leven!

In het moment

We zouden ons niet gestrest moeten voelen als we de telefoon weg leggen. We zouden opgelucht moeten zijn. Opgelucht omdat we de speciale momenten van het samenzijn nu kunnen koesteren. Opgelucht, omdat we tijd kunnen maken voor degene die we wél echt liefhebben. En zeg eens eerlijk.. is het hebben van een goede relatie niet wat ons écht gelukkig maakt?

Helaas is er al uit verschillende onderzoeken gebleken dat het overmatig gebruik van smartphones een relatie kan ruïneren. Wacht dus niet langer met het herstellen van je relatie. Probeer meer in het moment te leven en stel prioriteiten. Want een goede relatie is enorm belangrijk!
De beste boeken over het verbeteren van je relatie:

Houd me vast.. een bestseller voor relatietherapeuten en stellen die aan hun relatie willen werken!


Dit fantastische boek laat zien hoe relaties zich ontwikkelen. Het boek helpt je om je eigen gedrag en dat van je partner te begrijpen en leert je om negatieve patronen te doorbreken.


Vragen/Opmerking/1 op 1 sessies? Neem gerust contact op!

Tekst: Tamara van de Laar Coach & Relatietherapeut www.venci.nl